استانداردهای سیستمی قابل گواهی
HACCP سیستمی به منظور شناسایی، ارزشیابی و كنترل خطراتی است كه از نظر ایمنـی مـواد غـذایی اهمیـت دارند. تجزیه و تحلیل خطر، فرآیند جمع آوری و ارزشیابی اطلاعات مربوط به خطرها و شرایطی است، كه منجر به پیـدایش آن هـا می شود، به منظور تصمیم گیری در مورد این كه كدام یک از آن ها از نظر ایمنی مواد غذایی مهم هستند و بنابراین، باید در سیستم HACCP منظور شوند. نقطه كنترل بحرانی(CCP) نقطه ای است، كه باید در آن كنترل های لازم به منظور پیشگیری یا حذف خطرات مربوط به ایمنی غذا و یا كاهش آن ها به سطح قابل قبول، انجام گیرد . تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) یک روش شناخته شده بین المللی برای شناسایی و مدیریت ریسک های مربوط به ایمنی مواد غذایی است و هنگامی که در بطن یک برنامه ایمنی مواد غذایی قرار گیرد، می تواند به مشتریان، جامعه و مراجع نظارتی اطمینان دهد که برنامه ایمنی مواد غذایی به خوبی مدیریت می شود. سیستم HACCP كه از دهه 90 میلادی در صنایع غـذایی كـاربرد یافتـه اسـت، سیسـتمی اسـتاندارد می باشد، كه از راه شناسایی نقاط كنترل بحرانی فرآیند تولید، سـلامت محصـولات تولیـدی را تضـمین می كند. در این سیستم مدیریتی ایمنی مواد غذایی توسط تجزیه و تحلیل و کنترل خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی از تهیه و رسیدگی مواد خام تا تولید، پخش و مصرف محصول نهایی مورد توجه قرار گرفته است. امروزه، بسیاری از بهترین تولید کنندگان و فروشندگان جهان از این سیستم به عنوان پایه ای برای برنامه های مدیریت ایمنی مواد غذایی و برای انطباق با طرح های ممیزی GFSI استفاده می کنند.
مفهوم HACCP، که مخفف "تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی" (Hazard Analysis and Critical Control Points) است، در سال 1960 میلادی توسط یک تیم از محققین و مهندسین شرکت Pillsbury با هدف تولید محصولات غذایی "بدون نقص" برای فضانوردان ناسا توسعه یافت. اما اولین استاندارد HACCP در اواخر دهه 80 میلادی توسط کمیته شورای ملی ایالات متحده امریکا در معیارهای میکروبیولوژی مواد غذایی (NACMCF) مطرح شد. پس از اولین ویرایش در سال 1992 میلادی، توسط کمیسیون آیین نامه مواد غذایی (Codex Alimentarius Commission) پذیرفته شد و به عنوان اولین استاندارد بین المللی HACCP منتشر شد.
p>اجرای مناسب برنامه HACCP با شناسایی و کنترل خطرات بالقوه ای که ممکن است از مواد خام، تسهیلات و خطاهای انسانی حاصل شود به کاهش احتمال شکایات مشتری یا مرجوعی کمک می کند. افزایش دانش کارکنان که از یک برنامه HACCP به دست می آید، به بهبود مستمر محصولات و فرآیندهای شرکت کمک می کند. علاوه بر این، اصول HACCP با الزامات قانون نوسازی ایمنی مواد غذایی (FSMA) سازمان غذا و دارو (FDA) برای پردازنده های مواد غذایی – تجزیه و تحلیل خطر و کنترل های پیشگیرانه مبتنی بر ریسک (HARPC یا کنترل های پیشگیرانه) هماهنگ است. اگرچه یک طرح HACCP تمام الزامات را برآورده نمی کند، اما با برآورده کردن اکثر الزامات، بهترین پلتفرم برای ساخت یک سیستم مدیریت سازگار با FSMA است.
مکان: تهران، خیابان سهروردی شمالی، خیابان شهید قندی غربی، کوچه دهم، پلاک 13، طبقه 2
تلفن: 88769066 (021)
فکس: 88513340(021)
همراه: 09352929405 - 09333902244
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید